Category Archives: egyéb

Belgiumban már az ötödik forduló következik. A topcsapatok nehezen lendülnek bele, vagy a nemzetközi meccsek plussza miatt gyengébb a szezonkezdet, ez vitákat képez a helyi sajtóban is. Sem a Gent, sem az Anderlecht nincs csúcsformában, a Liege a kupameccsek miatt teljesíthet a várakozás alatt. Ugyanakkor meglepetés az Oostende, még az Anderlechtet is góllal segítették ki a múlt héten, hogy ne legyen olyan égő a fővárosiak veresége. De új, hét, új remények, lássuk változhat, változik-e valami.

Source: Pro League: Hanyatlik a belga foci – avagy a kutya is jómódjában veszik meg – Futball előzetesCategory: egyéb
Category: egyéb

Belgiumban élve a mindennapokat az ember sokszor von párhuzamokat, de a különbségek is jelentősek: mindkét országot kb. tízmillióan lakják, de Belgiumban a Magyarország harmadát kitevő területre háromszor annyi autópálya jut, viszont a bürökrácia itt is legalább… http://vb2014.com/csapatok/h-csoport/belgium/Category: egyéb

Sevilla: Háromból három? – Futball előzetes.

Torinóban az olaszok nagy bánatára a Juve nélkül rendeznek Európa Liga-döntőt. Két jó képességű, de jelenleg nem világrengető csapat összecsapására készülhetünk. Főleg az andalúzok számára jelentene dicsőséget, hogy legalább Spanyolországon kívül nyernek valamit, ha már otthon a menő hármas mellett szóhoz sem juthatnak. A luzitánok a tavalyi, elveszített döntő után végre nyerni akarnak, szeretnének megszabadulni a Guttman-átoktól, ezért még szobrot is emeltek az őket kétszer is BEK-győzelemig vezető egykori magyar sikeredzőnek.Category: egyéb, sport

Kedves Mindenki,

eladó néhány dolgunk, legtöbbje kihasználatlanság vagy egy újabb darab érkezése miatt. Kérdésekre szívesen válaszolok, képek erre a linkre kattintva érhetőek el:

https://plus.google.com/photos/100342220388171123903/albums/6004354390130552497?authkey=CIbHjOKOhtvQFA

Suzuki Ignis 1.3 GC/AC

2006. júliusi, klímás, folyamatosan szervízelt, bár már szervízkönyv nélkül. Belgiumban már regisztrált, jelenleg 8-as rendszámmal fut. Eredeti járműkísérő lap megvan, első tulajdonosai vagyunk.
Felszereltsége: automata klíma, szervókormány, ABS, ESP menetstabilizátor, két légzsák, könnyű fém felnik, első ablak légterelők. Nyári gumik 1 évesek, kb. 7000 km-t futottak, komplett téli garnitúrát lemez felnin adom vele. Tetősín nélküli, de típus-specifikus tetőcsomagtartót is adom vele.
Két hete Szentpéteri Istvánnál tavaszi ellenőrzés és olajcsere volt rajta, így ezzel egy darabig nem lesz gond. Olcsó fenntartású megbízható autó, kötelező biztosítása 50 € alatt kihozható.
Irányár: 2600 €

Nordic Fitness szobabicikli

Mágnesfékes szobabicikli, 12 programmal. Corában vásárolt, típusa Nordic Fitness MC-106M. Keveset használt, kihasználatlanság miatt eladó.
Irányár: 150 €

Sony Tablet S

Részletes leírás (angol):
http://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-specs/SGPT111GB_S/list

Kihasználatlanság miatt eladó, androidos Sony tablet, 16 GB belső tárolóval. Wifi, Bluetooth, gps, micro USB csatlakozó, microsd kártyával bővíthető a memória. Tartozékai: töltő, USB kábel. Eredeti dobozában, garancia már nincs. Belgiumban vásárolt, magyar nyelven is használható.
Irányár: 225 €

Nokia C1-01

Kártyafüggetlen Nokia telefon, hagyományos nyomógombos, kamerával. Minden tartozékával (töltő, doboz, fülhallgató).
Irányár: 25 €

Nokia 5800 Xpressmusic

Használt, jó állapotú, kártyafüggetlen, kb. 4 éves telefon. Érintőképernyős, 5 MP kamerás, wifis, 4 GB belső memóriával.
Tartozék: töltő, érintőceruza, csuklópánt, USB kábel.
Irányár: 35 €

Vibro-sauna öv
Linkje az Amazonon:

http://www.amazon.de/ROVERA-GESUNDHEIT-FITNESS-VIBRIERENDER-SAUNAEFFEKT/dp/B006ISCM7W/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1397993361&sr=8-2&keywords=vibro-sauna
Többfunkciós, hibátlan állapotú masszázs öv, alig használt. Apró hiba, hogy a hordtáska egyik füle elszakadt (varráshiba), de ez ugye a müködést nem befolyásolja J.
Irányár: 50 €

Nintendo Wii

4 éves Nintendo Wii Sport, chippelt, sok eredeti játékkal.
Tartozékok: gitár (Gitar Hero játékkal), Tony Hawk deszka (gördeszkás és szörf játékhoz),2 nunchuk, controller, kormány, pisztoly, 12 eredeti játék.
Irányár: 200 €, + 50 € -ért 500 GB-os winchester kb. 50 játékkal.

KIA Ceed légterelő

2012-es évjárattól gyártott Kia Ceed oldalablakra légterelő, első és hátsó. A mi autónk még az előző széria, és az Amazonon véletlenül rosszat vettem meg.

Irányár: 20 €

Érdeklődni emailben vagy telefonon, +32489580327, Molnár László.

Szállításban tudok segíteni (pl. szobabicikli). A cuccok előzetes egyeztetés után megtekinthetőek Woluwe Saint Lambertben.

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

LacaCategory: család, egyéb
Category: egyéb

Talán még nem késő egy jó tippet tenni a vasárnapi holland bajnokikra!

Eredivisie: Mi lesz veled, Feyenoord? – Futball előzetes.Category: egyéb

Erre vasárnap nem szokás a nyitvatartás, legalábbis bevásárlóközpont és shopping centerek terén, mindössze kisebb üzletek vannak nyitva. Január (és július) viszont az “akciós cuccok hava”, ilyenkor alkalmanként egy-egy vasárnap erejéig rendkívüli nyitvatartást hirdetnek az üzletek. Egy kivétel van, a Cameleon, ami többször is nyitva van vasárnap (na jó, még az IKEA ilyen, hol egyik, hol másik tart nyitva vasárnap). Ma csak a Caméleon tart nyitva, az asszony a heti feszültség levezetésére shopping délelőttöt tervezett. 10-kor nyit, ne érjünk túl korán. Oké. Tíz harminckor érkeztünk, de már csak egy mutogatós ember fogadott (na, nem olyan mutogatós, de itt még a rendőr se nevezhető forgalom írányítónak), szóval integetett, hogy menjünk tovább, mert a parkoló megtelt. Ahol közel 300 autó számára van hely. És emberek áramlottak mindenhonnan a közeli utcákból, és jöttek az autók is sorjában. Mi lesz még itt, mikor a későn kelők is ideérnek? Itt mindenkinek ennyi ideje és pénze van? Vasárnap lévén miért nem főznek, kirándulnak, meccsre mennek, uram bocsá alszanak még ilyenkor? Asszony mindenesetre “bótol”, én meg egyívben kanyarodtam haza. Nem bírom a tömeget… 😀Igen, itt vagyok, nem vesztem el örökre. Csak hatásszünetet tartottam. Volt nyaralás, sulikezdés, munkakezdés, vállalkozás indítás. Van tehát miről írni, meg is próbálok mihamarabb bepótolni mindent. Kiderül, hogy a sulikezdes itt is egy kisebb vagyon a felső tagozaton, és bürokráciában is előrébb járnak mint mi. De mindent csak sorjában, ezért még egy kis türelmet kérek. De aztán tessék jönni olvasni!Category: egyéb

Hétvégén – konkrétan vasárnap – beszaladtunk a belvárosba néhány apróságot venni. Az egyszerűség kedvéért az egyik parkolóházban tettük le az autót. A meglepetés akkor ért bennünket, mikor a lifthez mentünk: az biza zárva volt. Biztos valami műszaki probléma, gyerünk a másikhoz. Az is zárva. Kezdett gyanús lenni, de ekkor újabb delikvens érkezett a – (mínusz) 3.-ra, na mondom megnézzük, ő merre talál kiutat. Bizonyára észrevehető volt tanácstalanságunk, mert mindjárt mutatta, merre van a lift. Mondtuk, hogy Ok, Mr., de ennél most valami okosabb kell. Csávó próbált kinyitni minden ajtót, a negyedikkel kb. sikerrel is járt. Hát hajrá! Felcaplattunk 3-4 emeletet, mire a lépcső elfogyott. Az ajtó, ahogy mi kimentünk bezáródott, abban a pillanatban megszólalt egy riasztó! Na, ez fasza, csávó beugrasztott bennünket, az ajtó kívülről nem nyitható, vissza tehát nem mehettünk. Gyors felderítést követően kiderült, az egyik belvárosi pláza folyosóján vagyunk – bezárva. Mivel vagy két perce nem történt semmi, megpróbáltuk hívni a parkolókártyán szereplő telefonszámot. Míg az asszony próbált velük egyeztetni, hogy hogyan tudnánk kijutni – mielött a rendőrök jönnek értünk – én probáltam valami kiutat keresni. Ennek az lett az eredménye, hogy sikerült egy újabb szirénát aktiválnom, viszont innentől nem sokat kellett várnunk a segítségre, kettesével szedte a biztonsági őr a lépcsőket, úgy nyargalt felénk. Hál istennek nem volt valami heves vérmérsékletű, nem akart lelőni, megbilincselni, falhoz állítani bennünket, csak egy röpke magyarázatot várt, hogy kerültünk oda. Majd elmondta, hogy a parkolóházban a liftek – vasárnap lévén – csak 11(!) órától használhatóak, addig minden tiltás ellenére az autós bejárón át kell közlekedni, mivel a pláza is zárva van. Aztán szépen kiengedett bennünket, thank you, meg au revoir, mindenki ment dolgára, a fickó is, aki miatt csapdába kerültünk.

Dolgunk végeztével visszaértünk a parkolóházhoz, örömmel konstatáltuk, hogy 11 óra 6 perc, nyitva az ajtó, nem kell az autólejárón leballagnunk a mínusz harmadikra, irány a lift! Leérünk a minusz háromra, kilépünk a liftből, de a külső üvegajtó – minő meglepetés – zárva!

F*sza! Irány vissza, pláza, kijárat, mit ád az ég, az utcán szembe jön kedvenc biztonsági őrünk. Az asszony mondta is neki mindjárt, kösz a 11 órás tippet, de a lift még mindig zárva. Őrünk csóválta a fejét, mondta menjünk, majd ő segít. Mentünk. Lift, minusz 3, liftből ki, ajtó zárva. Liftbe be, liftel föl, a parkolójegy fizető automatától segélyhívón hívta a parkoló portását, aki közölte, hogy nyitná ő a liftet, de az éjszakás kolléga után nem találja a kulcsot… Menjünk le a szervizúton. Biztonsági őrünk elvezetett bennünket mindenféle zárt részeken keresztül egy tartaléklifthez, amivel leértünk az autóhoz, a mínusz háromra. Bebarangoltuk a fél parkolóházat, tisztára mint a hollywoodi katasztrófafilmekben.

Azért hogy jól jöjjünk ki belőle, a portással leírattuk az egyik órányi parkolást, mondván, hogy ha nem bolyongunk, nem töltünk ott egy óránál többet.

És hogy mi a tanulság: Vasárnap ne kelj fel 10 előtt!Category: egyéb, közlekedés

MobileVikings – 2 GB mobilinternet ingyen

Become a Viking


Transzferek Brüsszel és Charleroi között

Repülővel utaznál, de nincs mivel kijutni a reptérre? Rokon, barát, ismerős érkezik, és inkább a vacsorát készítenéd elő mint a reptérre szaladsz? Vagy csak turistaként érkezel és a reptérről gyorsan a városba akarsz jutni, úgy, hogy közben hasznos infókat is kapsz?


A legfrissebbek


    ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈    Szerző: Lacapi