Monthly Archives: June 2013

Van egy hely Hollandiában, ahol minden tavasszal 5 millió(!) tulipán és egyéb virághagymát ültetnek el, hogy utána a fél világ a csodájára járhasson – mind az öt hétben, amíg elvirágzanak. Aztán a park bezár, és várja a következő tavaszt. Minden flottul szervezve, a behajtás, a parkolás, a belépés, aztán a parkban is ugyanezt a precizitást szemlélhetjük: a fű mindenhol egyforma hosszú, a virágágyások tervezetten gyönyörűek, minden rendezett és felújított. A park részekre osztva, angolkert, japánkert, játszótér, szalma-labirintus, orchidea kiállítás, hírességek csarnoka, stb. Igazi családi program, bár most egy évig kell várni, hogy újra teljes pompában élvezhesse a nagyközönség, beszéljenek hát a képek, mert az illatfelhőt, vagy az orchidea kiállítás hangulatát a monitor még nem adja át (még!):

Keukenhof, Tulipánkert

Keukenhof, Tulipánkert

További képek a honlap galériájában: http://www.lacapi.info/hu/keukenhof.htmlMagyarországi történet, de ez is saját. Északi megyénk, nagyobb város, helyszín “ahol a minőség olcsóbb”, értsd Lidl, pénztár, sorállás. Hatból 3 pénztár megy, minden sorban jónéhányan. Kisgyerek – olyan 3-4 éves lehet, minden egyéb kiderül majd a nevéből – egy üres kasszánál slisszol kifelé. Kezében jégkrém, meg chips vagy csoki, lényegtelen is. Pénztári akadály alatt átbújik, battyog kifelé.

Egy merészebb pénztáros felteszi a kérdést:
– Kié ez a kisgyerek aki kifelé megy?
Egy asszony eszmél az egyik sorban:
– Hol vagy Leonidászocska?
– Épp kifelé ballag a jégkrémmel!
– Leonidászocska, vigyázzá, mer elüt az autó!

Értitek, “vigyázz, mert elüt az autó!” Nem ám: Kisfiam, gyere vissza, mert azt még ki kell fizetni, csak utánna lehet kivinni, vagy: gyere vissza, mert megbüntetnek ha fizetés nélkül viszel ki valamit… Vigyázz, mert elüt az autó!

Hiába, az egészség fontos! Kezdje a bőrénél! 😀Category: egyéb, egyperces

MobileVikings – 2 GB mobilinternet ingyen

Become a Viking


Transzferek Brüsszel és Charleroi között

Repülővel utaznál, de nincs mivel kijutni a reptérre? Rokon, barát, ismerős érkezik, és inkább a vacsorát készítenéd elő mint a reptérre szaladsz? Vagy csak turistaként érkezel és a reptérről gyorsan a városba akarsz jutni, úgy, hogy közben hasznos infókat is kapsz?


A legfrissebbek


    ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈    Szerző: Lacapi