Monthly Archives: July 2013

Hétvégén – konkrétan vasárnap – beszaladtunk a belvárosba néhány apróságot venni. Az egyszerűség kedvéért az egyik parkolóházban tettük le az autót. A meglepetés akkor ért bennünket, mikor a lifthez mentünk: az biza zárva volt. Biztos valami műszaki probléma, gyerünk a másikhoz. Az is zárva. Kezdett gyanús lenni, de ekkor újabb delikvens érkezett a – (mínusz) 3.-ra, na mondom megnézzük, ő merre talál kiutat. Bizonyára észrevehető volt tanácstalanságunk, mert mindjárt mutatta, merre van a lift. Mondtuk, hogy Ok, Mr., de ennél most valami okosabb kell. Csávó próbált kinyitni minden ajtót, a negyedikkel kb. sikerrel is járt. Hát hajrá! Felcaplattunk 3-4 emeletet, mire a lépcső elfogyott. Az ajtó, ahogy mi kimentünk bezáródott, abban a pillanatban megszólalt egy riasztó! Na, ez fasza, csávó beugrasztott bennünket, az ajtó kívülről nem nyitható, vissza tehát nem mehettünk. Gyors felderítést követően kiderült, az egyik belvárosi pláza folyosóján vagyunk – bezárva. Mivel vagy két perce nem történt semmi, megpróbáltuk hívni a parkolókártyán szereplő telefonszámot. Míg az asszony próbált velük egyeztetni, hogy hogyan tudnánk kijutni – mielött a rendőrök jönnek értünk – én probáltam valami kiutat keresni. Ennek az lett az eredménye, hogy sikerült egy újabb szirénát aktiválnom, viszont innentől nem sokat kellett várnunk a segítségre, kettesével szedte a biztonsági őr a lépcsőket, úgy nyargalt felénk. Hál istennek nem volt valami heves vérmérsékletű, nem akart lelőni, megbilincselni, falhoz állítani bennünket, csak egy röpke magyarázatot várt, hogy kerültünk oda. Majd elmondta, hogy a parkolóházban a liftek – vasárnap lévén – csak 11(!) órától használhatóak, addig minden tiltás ellenére az autós bejárón át kell közlekedni, mivel a pláza is zárva van. Aztán szépen kiengedett bennünket, thank you, meg au revoir, mindenki ment dolgára, a fickó is, aki miatt csapdába kerültünk.

Dolgunk végeztével visszaértünk a parkolóházhoz, örömmel konstatáltuk, hogy 11 óra 6 perc, nyitva az ajtó, nem kell az autólejárón leballagnunk a mínusz harmadikra, irány a lift! Leérünk a minusz háromra, kilépünk a liftből, de a külső üvegajtó – minő meglepetés – zárva!

F*sza! Irány vissza, pláza, kijárat, mit ád az ég, az utcán szembe jön kedvenc biztonsági őrünk. Az asszony mondta is neki mindjárt, kösz a 11 órás tippet, de a lift még mindig zárva. Őrünk csóválta a fejét, mondta menjünk, majd ő segít. Mentünk. Lift, minusz 3, liftből ki, ajtó zárva. Liftbe be, liftel föl, a parkolójegy fizető automatától segélyhívón hívta a parkoló portását, aki közölte, hogy nyitná ő a liftet, de az éjszakás kolléga után nem találja a kulcsot… Menjünk le a szervizúton. Biztonsági őrünk elvezetett bennünket mindenféle zárt részeken keresztül egy tartaléklifthez, amivel leértünk az autóhoz, a mínusz háromra. Bebarangoltuk a fél parkolóházat, tisztára mint a hollywoodi katasztrófafilmekben.

Azért hogy jól jöjjünk ki belőle, a portással leírattuk az egyik órányi parkolást, mondván, hogy ha nem bolyongunk, nem töltünk ott egy óránál többet.

És hogy mi a tanulság: Vasárnap ne kelj fel 10 előtt!Category: egyéb, közlekedés

MobileVikings – 2 GB mobilinternet ingyen

Become a Viking


Transzferek Brüsszel és Charleroi között

Repülővel utaznál, de nincs mivel kijutni a reptérre? Rokon, barát, ismerős érkezik, és inkább a vacsorát készítenéd elő mint a reptérre szaladsz? Vagy csak turistaként érkezel és a reptérről gyorsan a városba akarsz jutni, úgy, hogy közben hasznos infókat is kapsz?


A legfrissebbek


    ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈ ҉ ҈    Szerző: Lacapi